• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 21 °C

Mersinli balıkçılar bayramı bekliyor!

Mersinli balıkçılar bayramı bekliyor!
Mersinli balıkçılar Ramazan ayında büyük düşüş yaşanan balık tüketiminin bayramda artmasını bekliyor.

Haber Merkezi - Uzmanların ‘balık tüketin’ uyarılarına rağmen, Mersin’de balık satışları düşük kalıyor. Balıkçı esnafı satışların artması için Ramazan ayının bitmesini bekliyor.

Mersinliler'in balık tezgahlarına yanaşmaması Balık Pazarı esnafını ise kara kara düşündürüyor. Balıkçı esnafı işlerin açılması için Ramazan ayının bitmesini bekleyen esnaf, bayramdan sonra hareketlenme bekliyor.

RAĞBET YOK, SATIŞLAR DÜŞTÜ

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, av sezonunun kapanmasına karşın tezgahların dolu olduğunu ancak beklenen satışı yapamadıklarını söyledi. Polat, “Balık sindirimi en kolay besindir. Hele ki Ramazan’da vatandaşlar, sofralarında balığa bolca yer vermelidir ama halkımız balığı hafif bir yemek olarak gördükleri için tercih etmiyor. Bu durum satışlarımızı düşürdü” dedi.

BALIK AZ

Av yasağı nedeniyle kendilerine sadece uluslararası sularda avlanma izni verildiğini kaydeden Polat, açık denizde de balığın az olduğundan şikayet etti. Uluslararası suları bilmeyen balıkçıların çoğu zaman elleri boş döndüğünü vurgulayan Polat, “Zarar eden bazı arkadaşlarımız, teknelerini bağlamak zorunda kalıyorlar. Balık sezonunun açılmasına daha 2 buçuk ay var” şeklinde konuştu.

SARDALYAYA İLGİ BÜYÜK

Bu mevsimde balık almak isteyenlere kilogramı 4 ila 5 lira arasında fiyatla satılan sardalyayı öneren Başkan Polat, “Büyük balıklardan çipura ve levreğin kilogram fiyatı 17-18 lira civarında. İstavrit 5 lira, Kefal 7 lira, et balığı 8 lira, mercan ise 10 liraya alıcı buluyor.

Ancak bu ara en çok satılan balık Sardalya kilosu ise 5 TL, ardından onu takip eden balık türü 7 TL ile kefal ve üçüncü sırada ise 15 TL ile levrek çupra geliyor” dedi.

Kaynak: Mersin Haberci

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862