• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İçel 23 °C

Microsoft, Android için yeni uygulama: Microsoft Dialer

Microsoft, Android için yeni uygulama: Microsoft Dialer
Mobil tarafın önemli oyuncuları, son dönemlerde birbirleriyle sıkça etkileşim içine giriyor. Microsoft, Android için dördüncü uygulamasını geliştiriyor. Arama uygulaması olarak karşımıza çıkacak olan “Microsoft Dialer” detaylarıyla haberimizde.

Haber Merkezi - Son dönemlerde Apple, Google ve Microsoft birbirleriyle mobil tarafta sıkça karşılaşıyor. Google zaten iOS için yıllardır uygulama geliştiriyordu. Ardından geçtiğimiz ay Apple, Android için ilk uygulaması olan “Move to iOS” isimli uygulamayı duyurmuştu. Şimdi ise Microsoft, üçüncü kez Android uygulaması geliştiriyor.

Microsoft, daha önce bir kilit ekranı uygulamasıyla Android platformunda yerini almıştı. Ofis uygulamaları ise yine bir süredir Google Play Store’da ücretsiz olarak yayında. Cortana isimli sesli asistan ise Android için bir süredir test aşamasında. Şimdi ise yeni bir arama ekranı uygulaması geliştiriliyor.

Android’in arama uygulaması ekranı yerine geçecek olan uygulama “Microsoft Dialer” olarak adlandırılıyor. Microsoft’un Skype ekibi tarafından geliştirilen uygulama Hindistan’da test edilmeye başlandı. Ekran görüntüleri ise bu şekilde ortaya çıktı.

Microsoft Dialer isimli arama uygulaması üzerinden telefon görüşmeleri yapmak mümkün olacak. Rehber, numara girme ve arama kayıtları gibi özellikler bu uygulama içerisinde kullanılabilecek. 2G ve 3G bağlantı seçeneğinin değiştirilmesi, detaylı rehber araması, numara engelleme, çevrenizdeki mekanların telefon numaralarını sorgulama gibi özelliklere sahip olan uygulama ücretsiz olarak sunulacak. Aralık 2015’te genel kullanıma sunulacak olan uygulama, Skype ile de senkronize edilebilecek.

725x644xandroid-icin-microsoft-dialer-uygulamasi.jpg.pagespeed.ic.0rcwstsruu.jpg

Kaynak: Donanım Günlüğü

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862