• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İçel 23 °C

Samsung Galaxy S6 Active tasarım özellikleri

Samsung Galaxy S6 Active tasarım özellikleri
Samsung Galaxy S6 Active incelememize, Samsung Galaxy S6 Active tasarım özelliklerini değerlendirerek devam ediyoruz.

Haber Merkezi - Samsung Galaxy S6 Active incelememize, Samsung Galaxy S6 Active tasarım özelliklerini değerlendirerek devam ediyoruz. S6 Active'in tasarımı, ilk bakışta bir önceki Active ürünün tasarımına benziyor. Aynı güçlü yapıyı barındırıyor bünyesinde.

Galaxy S6 Active'i Galaxy S6 ile karşılaştırırsak da herkesin ilk olarak söyleyeceği şey, S6'nın çok daha kırılgan ve hassas göründüğü. S6 Active'in bu sağlam, masküler tasarımını zaten çoğu kullanıcı tahmin ediyordu. S6 Active plastik ve kamuflaj desenli, mat bir arka kapağa sahip. Önceki sürümlerden farklı olarak bu arka kapak çıkarılamıyor, yani bataryaya ulaşım mümkün değil. Samsung'un telefon genelinde metal yerine plastik tercih etmesi, çizilmelere karşı aldığı önlemlerden birisi. Mat doku da telefonun elden kayıp düşme riskini önemli derecede azaltıyor. Ayrıca telefonun çevresinde birkaç mm'lik köşeli bir koruyucu çerçevesi de var. Telefonun ön yüzüne kapasitif tuşlar yerine üç adet fiziksel tuş yerleştirilmiş.  Yanlarda da açma-kapama tuşu, ses tuşları ve Active key isimli tuşu bulunuyor.

Bu telefonda tasarımsal tercihlerin asıl amacının maksimum koruma sağlamak olduğunu söylüyoruz. Peki bu konuda telefon ne kadar başarılı? Buna da kısaca değinelim, daha sonra bunun için de daha ayrıntılı bir yazı hazırlayacağız. IP68 değerlendirmesi, telefonun koruma alanında gösterdiği performansı ortaya koyuyor. S6 Active, darbelere karşı direnci, toz geçirmezliği ve 1,5m derinlikte 30 dakikaya kadar sürdürdüğü su geçirmez özelliği ile vadettiklerini gerçekleştiriyor diyebiliriz.

Tasarımı estetiksel açıdan değerlendirmek gerekirse, bu tür değerlendirmeler kişilere göre tamamen farklı olabilir, Galaxy S6'yı sağlamlaştırmak için zerafetten feragat edilmiş diyebiliriz. Daha sağlam, güçlü görünen bu telefonun S6 kadar zarif hatlara sahip olmadığı net bir gerçek. S6 Active'in su geçirmez özelliği olsa da, aynı özellikleri sunan Sony Xperia telefonlarının ince ve düz yapısı ortada. Bu tür karşılaştırmaları yaparak kararınızı verebilirsiniz.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862