• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 25 °C

“Yat İhtisas Serbest Bölgesi”nin Silifke’ye kazandırılması için hadi Mersin, bu işe sahip çık!

“Yat İhtisas Serbest Bölgesi”nin Silifke’ye kazandırılması için hadi Mersin, bu işe sahip çık!
Antalya’nın milyonlarca TL kazandığı yat imalatı için Silifke’de yapımı gündeme gelen “Yat İhtisas Serbest Bölgesi”nin sadece bölgeye değil, Türkiye’ye de önemli bir kazanç sağlayacağı açıklandı.

Haber Merkezi - Mersin Deniz Ticaret Odası’nın (MDTO) aylık yayın organına konuşan Antalya Serbest Bölgesi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, uluslararası arenada milyonlarca TL’nin kazanıldığı yat imalatı ile ilgili Silifke’ye bir “Yat İhtisas Serbest Bölgesi” yapımının gündeme geldiğini açıkladı. 
“Silifke Yat İhtisas Serbest Bölgesi”nin ülke ekonomisine kazandırılması ve marinaların efektif kullanılmasın sektöre katkı sağlayacaktır” diyen Gürses, Mersin’in bu konuya sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’den siparişleri artıyor

Dünya genelinde yaşanan son finansal krizde yat sektörünün ciddi şekilde etkilenmesine rağmen Türkiye’nin alınan siparişlerde İtalya ve Hollanda’nın ardından dünyada üçüncü sıraya yükseldiğine dikkat çeken Gürses, “Antalya Serbest Bölgesi ise, Tuzla bölgesini de geçerek Türkiye’de birinci sıraya çıkmıştır” dedi. 

Gürses, bu ortamda, Anadolu’nun dünyaya açılan en önemli çıkış kapılarından biri olan Mersin’de de, yeni liman yatırımları yanında, Silifke Bölgesi’nde hayata geçirilmesi düşünülen “Yat İhtisas Bölgesi”nin bir an önce ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini, ayrıca Türk bayraklı yatlar üzerindeki vergi yüklerinin azaltılarak marinaların daha efektif kullanılmasının sektöre katkı sağlayacağına dikkat çekti.

 

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862