• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İçel 25 °C

Akdeniz Kent Konseyi'nin "Umut"u ağlattı!

Akdeniz Kent Konseyi'nin "Umut"u ağlattı!
Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin, engelli yurttaşlar ve ailelerine yönelik düzenlediği "Umut" adlı dram filminin gösterimi yoğun bir ilgi ve katılım altında gerçekleşti.

Haber Merkezi - Toplumsal farkındalık ve duyarlılık yaratmak için çalışmalarını sürdüren Akdeniz Kent Konseyi, bu amaçla projelerine devam ediyor.

Kent ve kentliler adına bugüne dek farklı projelere imza atan Akdeniz Kent Konseyi, bu kez de bir film gösterimi ile adından söz ettirdi. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen gösterime, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanları Ful Uğurhan ve Faik Burakgazi, konseyin bileşenleri, engelli yurttaşlar ile anne-babaları ve engelli dernekleri temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.  

Filmin gösterimi öncesi Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına söz alan Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi, ilgileri nedeniyle konuklara teşekkür etti. 

Çiftçi: 'Bizde hayal gücü, sizde enerji var'

Umut filmini neden gösterime sunduklarına açıklık getiren Çiftçi, "Biz engellilerin en büyük yardımcısı annelerimizdir. Bu da demek oluyor ki babalar biraz duyarsız. Ancak birazdan izleyeceğimiz Umut filminde, babaların da ne kadar fedakâr olduğunu göreceğiz. İkinci amacımız da siz dostlarımızla bir arada olabilmektir.  Sizler güç ve destek verdikçe bizim de başarılarımız kaçınılmaz olacaktır. Bizler de hayal gücü var, sizlerde enerji... Bunları birleştirdiğimiz zaman aşamayacağımız hiçbir engel yok" dedi. 

Burakgazi: 'Sizler aramızda olmazsanız bir yanımız eksik kalır'

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi de etkinliğe katılımları nedeniyle konuklara teşekkür etti. Konseyin amaç ve çalışmalarından da kısaca bahseden Burakgazi, "Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz'de bulunan bütün dinamikleri kapsayan bir çatı ve kuruluştur.  

Bu konsey, 'Mersin ve Akdeniz'e ilişkin bir fikrim var, kentim adına çalışmak istiyorum, kentimi sahipleniyorum' diyen herkese kapılarını açık tutar. O itibarla sizleri birlikte çalışmaya bekleriz. Meclislerimizle beraber farklı çalışma gruplarımız var. İlginizi, fikrinizi, emeğinizi birleştirebileceğiniz bir yanımız mutlaka vardır. Yeter ki siz ilgi duyun ve gelin. Siz yoksanız gerçekten de kendimizi eksik hissederiz. Çünkü kent dinamikleri arasında sizler de varsınız. Sizler de aramızda olursanız kendimizi daha da zengin hissederiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından "Umut" filminin gösterimi, büyük bir duygu yoğunluğu altında gerçekleşirken, özellikle annelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Filmin ardından etkinlik, kokteyl ile sona erdi.

Umut Filmi Hakkında...

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Aslan'ın yaptığı dram filmi "Umut", yurtdışında hapis yatan Yılmaz’ın yıllar sonra vatanına dönmesiyle Şarköy’de başlayan ve İstanbul’da devam eden olaylar zincirini konu ediyor. Köyüne varan Yılmaz’ın hasret kaldığı yuvası paramparça olmuş, bebekliğinden beri görmediği 6 yaşındaki oğlu Umut ise kendisine yabancılaşmıştır. Üstelik kader henüz en büyük oyununu oynamamıştır. Yılmaz, Umut’la yeniden yakınlaşırken bu kez oğlunu tümüyle yitirme tehlikesiyle karşı karşıya gelir.

Umut’u kurtarmak için çareler azaldıkça Yılmaz kaderle işbirliğine girer ve kendini akıl almaz bir can pazarlığının içinde bulur. Umulmadık bir şekilde karşısına çıkan bir teklif, Yılmaz’ı verebileceği en kritik kararla yüz yüze getirir.

Şimdi yüreğini ortaya koyup karşılığında oğluna geleceğin yolunu açabilecektir. Ancak bu dar geçitte Yılmaz’a yer yoktur.

akdeniz-kent-konseyi-umut-filmi-(1).jpg

akdeniz-kent-konseyi-umut-filmi-(2).jpg

akdeniz-kent-konseyi-umut-filmi-(4).jpg

akdeniz-kent-konseyi-umut-filmi-(5).jpg

akdeniz-kent-konseyi-umut-filmi-(3).jpg

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862