• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İçel 21 °C

Sevilen sanatçı Zara, Anamurlular'ı türküleriyle coşturdu

Sevilen sanatçı Zara, Anamurlular'ı türküleriyle coşturdu
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Anamur 9. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali'nin 3. gününde sahne alan sevilen sanatçı Zara, seslendirdiği parçalarla unutulmaz bir gece yaşattı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Anamur 9. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali, vatandaşları bir araya getirdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin ev sahipliği yaptığı festivale, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk,  MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Bozyazı, Gülnar, Mut Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Anamur’un yerel yemeklerinden, ürettiği ürünlere kadar birçok ürünün tanıtıldığı festivalde, sportif yarışmalar, dans gösterileri ve sergiler festivale katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz festivalde, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde halkı bir araya getiren, kaynaştıran bu tür festivaller, bölgede yaşayan halkımızı hatta yurdumuzun dört bir yanından tatil için Anamur’a gelen insanları buluşturuyor. Aynı zamanda bu etkinlik Anamur’un kültürel değerlerinin yanı sıra muzunu ve ürettiği diğer ürünleri tanıtıyor. Bu festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, Mersin’in tüm ilçelerinde bu tür etkinliklere destek verdiklerini söyleyerek, festivallerin insanları bir araya getirerek, ortak paydada birleştirdiğini ve Mersinli olma bilinicine katkı sağladığını söyledi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli geçtiğini ifade etti. Başkan Mehmet Türe, festival ile amaçlarının kültürümüze sahip çıkarak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Festival alanında kurulan Yörük çadırları ve stantlar da büyük ilgi gördü. Stantlarda Yörük kültürünü simgeleyen yayık ayranı, sıkma ve börek satışları yapıldı ve eski eşyalar sergilendi. 

Festival şarkısı “Hayat Bayram Olsa” protokol ve Anamur halkı tarafından ellerinde Türk bayrakları ile hep birlikte söylendi.

Festivalin üçüncü gün etkinlikleri Zara konseriyle devam etti. 9. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’nde şık ve zarif bir kostümle sahne alan sevilen Sanatçı Zara, söylediği türkülerle sevenlerini coşturdu. 

Zara, sahnede büyük bir vefa örneği ile konsere başladı. 3 yıl önce 74 yaşında İzmir´de yoğun bakımda tutulduğu hastanede yaşamını yitiren Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın  “Seher Vakti Çaldım Yârin Kapısın” parçasını söylerken hem Ertaş’ı yâd etti hem de sahnenin arkasındaki dev ekrana Ertaş’ın fotoğrafını yansıttı.  

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin eşi Meliha Türe ile muzlu kadın heykeli muz sepeti ve üzerinde Zara yazılı Anamur Belediyespor forması hediye ettiği Zara’ya asıl sürprizi ise, Akarca Mahallesi Muhtarı Ahmet Çağlar yaptı. 

Serasında yetiştirdiği yaklaşık 100 kiloluk muz dalını omzunda sahneye çıkaran Muhtar Çağlar, “Zara, biz sizin aile olarak hayranınızız. Bu muzu size ikram etmek istiyoruz” dedi. 

Zara, bir dal muz karşısında önce şaşırdı sonra muzu kabul ederek Muhtar Çağlar’a teşekkür etti.

Zara’yı yaklaşık 40 bin kişi izledi. 

Alanı dolduran Anamurlular Zara’nın seslendirdiği eserlerle keyifli bir akşam geçirdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, verdiği emeklerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a plaket takdim etti.

kultur-ve-muz-festivali-tum-coskusuyla-devam-ediyor-(7).jpg

kultur-ve-muz-festivali-tum-coskusuyla-devam-ediyor-(11).jpg

kultur-ve-muz-festivali-tum-coskusuyla-devam-ediyor-(3).jpg

1017488222813.jpg

1020340839265.jpg

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862